11.-20del-20028-2032.maj-202006-20Selv-20klippet-20h-3F-3Fr

Vores tur til Taupo…og Anes foedselsdag


Nu er det vist på tide, at jeg holder jer derhjemme lidt opdateret. I dag, tirsdag den 30. maj er der godt 4 uger tilbage af min praktik. Det er ved at være ret koldt hernede, og de fleste aftener har vi tændt op i pejsen eller sat den elektriske radiator til. Jeg sover med to dyner, men vågner alligevel hver morgen med lidt frost i tuden – hash eller gas??? (Dem der kender Rasmus Nøhr) Men stadigvæk er der dage, hvor vi kan sidde udenfor og nyde solen, og drikke en kop kaffe. Sidste weekend tog bookede Ane og jeg en bil, tog på lidt shopping og drak noget kaffe i solen på vores stam cafe, Espressoholic. Om søndagen klippede jeg Anes hår, og fik også den mærkelige ide, at jeg da sagtens kunne klippe mit hår. Så sådan blev det altså – og lidt kortere.

Onsdag den 24. maj havde Liz og Barrie lavet middag til os, og vi fik lam med rosenkål og broccoli, søde kartofler og bagte kartofler. (Lam og rosenkål er nok ikke lige min favorit) Men vi hyggede os og snakkede en masse med Liz og Baz. Han er nu hyggelig, når han fortæller om sin barndom i England, griner med hele kroppen, med et meget atypiske underbid og skuldrene op til ørerne. Da vi begyndte at snakke fag snak med Liz, gik Barrie ind og spillede på sit klaver. Jeg havde bagt en fødselsdagskage til Ane (Den der du ved nok) og hun måtte puste lys ud….flere gange, da Liz skulle tage flere billeder.

Torsdag hentede vi vores lejede bil, jeg var til General møde på arbejde, og Ane fik lavet en masse arbejde på computeren. Jeg tog fredag fri, da jeg ikke havde det så godt. Men om eftermiddagen kørte vi Nordpå til Taupo, da vi havde planlagt at fejre Anes fødselsdag med et skydive…. 5 timer i bil og ankom fredag aften til Taupo. Bookede ind på et hostel, og næsten på hovedet i seng. Næste morgen bestilte vi vores skydive til søndag, kørte mod Rotorua for at se alle de sprudlende mudderpøle, geichere og livlige kratere…men det regnede helt forfærdeligt, så vi kørte videre mod Matamata, som er den by, hvor Hobbiton (the Shire) er optaget til Ringenes Herre. Efter et par timers kørsel, ankom vi til Matamata, hvor vejret var strålende, og turen ud til Hobbiton blev helt fantastisk. VI havde en rigtig sød ældre mand som guide, og han kunne en masse historier. Så det var en rigtig god beslutning. Kørte tilbage til Taupo, hvor det stadig regnede, tog på restaurant og fejrede Anes fødselsdag…vi var så de eneste derinde, da alle var hjemme for at se Super 14 finalen i Rugby….men vi hyggede os, og vores græske kok henvendte sig personligt, for at spørge om maden nu var god nok. Tilbage på vore hostel, tidlig i seng, da vi jo allerede skulle skydive kl 8.10 næste morgen.

Vi stod op….alt for tidligt, og Anes dag startede med lidt adrenalin chok i maven, hvilket var fuldstændig unødvendigt, da vi slet ikke kom til at springe…..REGN, REGN, REGN!!! Vi kørte til Wai-O-Tapu, syd for Rotorua, og besøgte alle de sprudlende og boblende mærkelige kogende pøle og Geichere. Heldigvis holdt vejret tørt, men samtidig var vi ret glade for, at det ikke var varmere, for HOLD NU OP, det stinker af rådne æg og sur svovl i Wai-O-Tapu. Men det var en fed oplevelse at se, hvordan termiske kilder i jorden kan komme til live i overfladen, og jeg kan ikke lade være med at blive ret forundret over naturen.

Derefter besluttede vi os for at køre op til Mt. Maunganui ved Bay of Islands, hvor vi nød den dejlige strand, det lidt varmere tropiske klima og de mange surfere…Det var så endnu en dag med en lang køretur. Men hernede er afstand noget helt andet end derhjemme, og man kører bare derudaf, hvis det alligevel regner. (I påskeferien kørte vi 2277 km på 14 dage…denne weekend kørte vi 1500 km på 4 dage.) Lidt træt i hovedet, da vi kom tilbage til Taupo, da jeg havde kørt hele vejen, så vi fik lidt at spise og kravlede i seng. Næste morgen stod vi op klokken 6, da vi håbede, at vi kunne nå at se Mt. Doom, inden vi skulle aflevere bilen i Wellington. Men alt for tåget og alt for vådt, kørte vi videre til Wanganui, hvor vi tog på museum….så lærte vi også lidt om Maori folket.
Tilbage i Wellington og afleverede bilen klokken halv fem. Og det var endnu en weekend i New Zealand, der gik. Tilbage til arbejde, tilbage til studierne og være seriøs de sidste 4 uger.(JEg har desuden lagt en masse nye billeder paa FLICKR…

Udgivet af

LKlemmensen

Jeg er født og opvokset i et parcelhuskvarter i 80'erne, med ligusterhæk og grønne velduftende græsplæner og varme sommerdage med brændende sort asfalt. Jeg var teenager og lyttede til Nirvana og Smashing pumpkins i halvfemserne, mens vi så 90210 på skærmen og drak VIP øl og Pisang Ambon om fredagen. I 00'erne rykkede jeg teltpælene op og flyttede til storbyen. Her læste jeg Dion Sommer og Stern, og lyttede til Francoise Hardy, Fat Freddys Drop og TV2, og tog på hvad jeg selv ville kalde min dannelsesrejse til New Zealnd. Ad flere omgange. I 10'erne er der kommet (lidt)ro på med fast job, jeg har købt lejlighed (og solgt den igen), er flyttet på landet, dyrker øko grøntsager og holder hund og frilandsgris sammen med kæresten og er blevet mor. Og vi er kun halvvejs i dette årti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *